Onze verplichtingen.

Produceer duurzame sokken en panty's, met respect voor het milieu en vertrouwend op de unieke vaardigheden van onze werknemers in de Vogezen.

Respect voor het milieu

Het produceren van sokken in het hart van het Parc Naturel des Vosges kan alleen in harmonie met de natuur. Onze fabriek respecteert de omgeving. We recyclen het afval dat we produceren systematisch en nauwgezet. Dit komt neer op 25 ton gerecycled karton per jaar, 20 ton gerecycled textielafval en 6 ton gerecyclede kunststoffen. Tot slot wordt 80% van de elektriciteitsbehoefte van de centrale zelf geproduceerd dankzij het gebruik van een hydro-elektrische turbine.

Duurzame producten.

BlueBlueBerry zet zich in voor geprogrammeerde veroudering. Onze onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling streeft er voortdurend naar om de duurzaamheid van onze producten te verbeteren, door de beste garens te kiezen die beschikbaar zijn bij onze historische leveranciers en door de afwerking voortdurend te verbeteren (bijv. hiel- en teenverstevigingen). In haar studie van maart 2018 rangschikt de vereniging Halte à l'Obsolescence Programmée Bleuforêt onder de meest duurzame panty's op de markt.

verantwoordelijke productie.

Om een verantwoord productiemodel te garanderen, produceren wij, zonder tussenpersonen, de geplande hoeveelheden zo nauwkeurig mogelijk, zonder overproductie, verspilling of vernietiging van onverkochte producten. Al onze leveranciers (drukkers, kartonfabrikanten) worden binnen een straal van enkele kilometers rond de fabriek gekozen om de transporttijden te verkorten. Om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren, zijn onze spinners allemaal Frans of Europees (Italië, Duitsland).

Een sociaal model.

De keuze voor een 100% Franse productie is duidelijk geworden voor Bleuforêt. Blijven vertrouwen op de unieke knowhow van de textielarbeiders in onze Vogezenvallei is vandaag de dag een sterk engagement dat verankerd is in het DNA van het merk. De textielindustrie in de Vogezen is de afgelopen 30 jaar hard getroffen door opeenvolgende verplaatsingen. De overname van het bedrijf door de familie Marie in 1994 heeft 180 banen in de regio gered en heeft honderden anderen in staat gesteld te werken via de lokale bedrijven waarmee we samenwerken.